Ringstorp Folkets Hus

Nyheter

Skriv ut

Byggnadsföreningens Årsmöte

Skriven av Anders Boström on .

Vill ni vara med att skapa en levande landsbygd?

I samband med försäljningen av Ringstorps Folkets Hus beslutade styrelsen att se över möjligheten att ombilda föreningen till en samhällsförening med syfte att skapa mötesplatser och erbjuda aktiviteter för boende i Ringstorp med omnejd.

Första steget till detta togs på föreningens extrainsatta årsmöte 2021-12-08.

Till kommande årsmöte söker vi fler personer som är intresserade av att vara delaktiga i styrelsearbetet och bidra till att hålla föreningen och bygden levande.

Det finns redan nu ett antal tankar och idéer om vad man skulle kunna göra för att skapa en mer levande miljö i Ringstorp. Till exempel en samlingspunkt med grill- och lekplats.

Att vara en del av styrelsen är ingen betungande arbetsuppgift. Det är inte styrelsen som skall genomföra allt arbete utan syftet är att skapa en trevlig miljö här ute på landsbygden. Det viktigaste är att föreningen hålls levande och på så sätt bli en grund för framtida initiativ.

Låter detta som något intressant?

Välkomna till föreningens årsmöte i Örtomta församlingshem

Lördag 19/3 kl 18.00.

Vi bjuder på smörgåstårta.

Styrelsen för Byggnadsföreningen Folkets Hus upa i Örtomta

Skriv ut

Slut på gamla tider

Skriven av Anders Boström on .

Ringstorp Folkets Hus 1959 - 2021

På grund av att de kommunala bidragen som gjort det möjligt att driva Ringstorp Folkets Hus har dragits in tvingades Byggnadsföreningen på ett extra årsmöte tidigare i år fatta det mycket tråkiga beslutet att sälja fastigheten. En 62-årig epok går därmed i graven.

Försäljningen är slutförd och fastigheten är sedan 2021-06-01 privatbostad.

OBS! Eftersom Folkets hus nu är en privatbostad är det viktigt att man inte parkerar bilar, rastar hundar odyl på tomten.

Styrelsen vill använda de pengar som finns från försäljningen för att skapa aktiviteter och mötesplatser för boende i Ringstorp med omnejd. Vi arbetar nu med att ta fram nya stadgar och funderar på hur vi ska organisera verksamheten och göra något bra av detta som kan vara till glädje för bygden och dess invånare.

Ett extra årsmöte kommer att hållas för att presentera förslag till nya stadgar och diskutera föreningens framtid och nya inriktning. Det extra årsmötet kommer att hållas:

Tid: Onsdag 2021-12-08 kl 19:00
Plats: Örtomta Församlingshem

Varmt välkomna!
Styrelsen för Byggnadsföreningen Folkets Hus upa i Örtomta

Skriv ut

Extra Årsmöte

Skriven av Anders Boström on .

FH-Logo-130s

Ringstorp Folkets Hus

Extra insatt årsmöte med anledning av föreningens upplösning

Onsdagen den 13/1 kl 19:00 - 20:00

Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

På grund av rådande omständigheter kan mötet komma att hållas digitalt och därför krävs föranmälan. Skicka din anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 10/1.